bewaar
Pompoen met cranberry's
Pompoen met cranberry's
bewaar

Pompoen met cranberry's

50 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kleine

pompoen

250 ml

kippenbouillon

50 g

boter

½ theelepel

nootmuskaat

½ theelepel

korianderpoeder

200 g

cranberry's

Aan de slag

Snijd de boven- en onderkant van de pompoen eraf. Halveer de pompoen, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (de schil mag er gewoon aan blijven zitten). Smelt de boter in een braadpan en bak hierin de pompoenblokjes. Schenk de bouillon erbij en voeg de nootmuskaat en de koriander toe. Stoof de blokjes in 15-20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur gaar (schep af en toe om). Schep de cranberry's bij de pompoen en laat ze 2 minuten meestoven. Breng op smaak met zout en peper.

algemeenNiet dol op de zure smaak van cranberry's? Voeg een eetlepel honing aan het pompoen-cranberrymengsel toe, dan smaakt het een stuk zoeter.