bewaar
Pompoentaart met witte kaas
Pompoentaart met witte kaas
bewaar

Pompoentaart met witte kaas

Zachtzoet en heerlijk in deze ovenschotel: de pompoen. Lekker met tijm en tomaat.

45 min. bereiden
45 min. oventijd
251waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

ongezouten roomboter

300 g

tarwebloem

1 tl

zout

1 tl

gedroogde tijm

3 el

ijskoud water

2

uien

600 g

verse pompoen

2 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

2

middelgrote eieren

2 el

kraanwater

200 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

  • staafmixer of keukenmachine

Zachtzoet en heerlijk in deze ovenschotel: de pompoen. Lekker met tijm en tomaat.

Aan de slag

1

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met de bloem, zout en tijm. Voeg het ijskoude water toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit hierin de ui en de pompoenblokjes op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Schep de tomatenpuree door het pompoen-ui mengsel, breng op smaak met peper en zout. Laat nog 10 min. zachtjes stoven. Verwarm de oven voor 180 ºC.

4

Vet de taartvorm in. Rol ⅔ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm ermee. Klop de eieren los. Pureer het pompoenmengsel met ¾ van de losgeklopte eieren en de rest van het water met een staafmixer of keukenmachine. Schenk het mengsel in de taartvorm en verkruimel de kaas erover. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde plak en leg deze over de taart, druk aan de zijkanten goed aan. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak de taart in ca. 45 min. in de oven gaar.

tip

bereidingstipGeen zin of tijd om het deeg met de hand te kneden? Je kunt het ook in de keukenmachine maken.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.