bewaar
Italiaans gevulde koolbladeren
Italiaans gevulde koolbladeren
bewaar

Italiaans gevulde koolbladeren

20 min. bereiden
10 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1

savooienkool

1

rode paprika

1 doosje

champignons

2 eetlepels

(olijf)olie

1 beker

hüttenkäse

2 potten

gusto intenso tomaat/paprika/chili

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven op 200 °C voorverwarmen. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Van kool vijf buitenste bladeren verwijderen. Deze worden niet gebruikt. Naar smaak vier tot vijf bladeren per persoon nemen, wassen en 1 min. koken. Rest van kool in reepjes snijden en wassen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden. In wok olie verhitten en reepjes kool, paprika en champignons 4 min. roerbakken. Rijst met groenten, hüttenkäse en gusto mengen. Mengsel in koolbladeren scheppen. Bladeren oprollen, in ovenschaal leggen en 10 min. in oven verwarmen.