bewaar
Stoofschotel met pruimen onder een deegdakje
Stoofschotel met pruimen onder een deegdakje
bewaar

Stoofschotel met pruimen onder een deegdakje

20 min. bereiden
45 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 kilo

schouderkarbonades

3 eetlepels

olie

4

pruimen

½ zakje

verse tijm

4 plakjes

bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • ovenschaal inhoud ca. 1 liter, ingevet

Aan de slag

Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de olie en bak de stukjes karbonade tot ze bruin beginnen te kleuren. Snijd ondertussen de pruimen in stukjes. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep de tijm en de pruimen door het vlees en bak op hoog vuur nog 3 minuten mee, breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit tot een egale plak die net iets groter is dan de ovenschaal. Schep het vleesmengsel in de ingevette ovenschaal en leg de plak bladerdeeg losjes over de schaal. Druk hem bij de randjes goed aan. Plaats de schaal 45 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin en opgebold is. Lekker met vers brood.

algemeenGeen zin om het stukje bot uit de schouderkarbonades te halen? Je kunt in dit gerecht ook varkensfiletlapjes gebruiken