bewaar
Lamsvlees met pruimen
Lamsvlees met pruimen
bewaar

Lamsvlees met pruimen

15 min. bereiden
45 min. wachten
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

lamsbout zonder been

1

ui

1

citroen

50 g

ongezouten roomboter

1

vleesbouillontablet

400 ml

kraanwater

1

gedroogde laurierblaadjes

2 takjes

verse tijm

250 g

gewelde pruimen zonder pit

1 el

aardappelzetmeel

Aan de slag

1

Snijd de lamsbout in blokjes. Snipper de ui. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil eraf. Verhit in een ruime braadpan de boter en fruit de ui. Voeg de blokjes lamsvlees toe en braad rondom bruin.

2

Voeg het bouillontablet, water, laurierblad, de citroenschil, tijm en pruimen toe en breng aan de kook. Laat het geheel afgedekt ca. 45 min. sudderen tot het vlees gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bind de saus eventueel licht door aardappelzetmeel in een kommetje los te roeren met enkele eetlepels afgekoeld kookvocht en meng dit door de saus.

tip

combinatietipLekker met geraspte aardappelkoekjes.