bewaar
Peertjes in espresso met melkchocolade
Peertjes in espresso met melkchocolade
bewaar

Peertjes in espresso met melkchocolade

15 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3 rijpe

handperen

1 liter

espressokoffie

100 g

suiker

100 g

melkchocolade

6 bolletjes

vanilleijs

Dit heb je nodig

  • meloenbolletjeslepel

Aan de slag

Halveer de ongeschilde peren in de lengte (laat het steeltje bij de ene helft eventueel zitten). Verwijder de pitjes met een meloenbolletjeslepel of een theelepeltje. Breng de espresso met de suiker aan de kook en dompel de peren er helemaal in onder. Draai het vuur laag en laat de peren 10 minuten zachtjes stoven. Zet het vuur uit en laat de peren nog even in het koffievocht staan. Schaaf met een dunschiller krullen van de chocolade. Neem de (nog warme) peren uit het vocht en leg ze op bordjes. Schep een bolletje ijs in de holte van de peer en bestrooi met de chocoladekrullen. Druppel over elk bordje wat espresso.