bewaar
Romige bleekselderijgratin met ham
Romige bleekselderijgratin met ham
bewaar

Romige bleekselderijgratin met ham

30 min. bereiden
25 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 struiken

bleekselderij

1 pakje

schouderham

2 teentjes

knoflook

1 flesje

kookroom

1 duopak

aardappelschijfjes

175 g

gemalen belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 3 liter

Aan de slag

Oven op 200 ºC voorverwarmen. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Groen apart houden. In pan bleekselderij 5 min. zachtjes koken. Ham in reepjes snijden. Knoflook boven room uitpersen. Helft van aardappelschijfjes over ingevette schaal verdelen en met zout en peper bestrooien. Helft van roommengsel erover schenken. Bleekselderij en ham erover verdelen en met tweede laag aardappel afdekken. Rest van room erover schenken, met kaas bestrooien. Schotel in midden van oven schuivenen in ca. 20 min. goudbruin bakken. Uit oven nemen en met selderijgroen bestrooien. Lekker met tomatensalade en vinaigrettedressing.