bewaar
Mosselpakketje met kokos en koriander
Mosselpakketje met kokos en koriander
bewaar

Mosselpakketje met kokos en koriander

25 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

mosselen

4 cm

verse gemberwortel

1

citroen

200 ml

kokosmelk

2 eetlepels

sesamolie

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie (30 x 50 cm)

Aan de slag

Was de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg op het werkvlak de vellen bakpapier of folie en verdeel de plakken gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel. Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht. Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (in geval van bakpapier, niet nodig bij aluminiumfolie). Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven. Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met koriander. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.

algemeenMaak er een hoofdgerecht van door de hoeveelheden te verdubbelen. Serveer er een mihoen-mangosalade bij (kijk voor het recept op www.ah.nl).