Mos­sel­pak­ket­je met ko­kos en ko­ri­an­der

(11) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie (30 x 50 cm)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Was de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg op het werkvlak de vellen bakpapier of folie en verdeel de plakken gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel. Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht. Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (in geval van bakpapier, niet nodig bij aluminiumfolie). Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven. Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met koriander. Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Tip:

Maak er een hoofdgerecht van door de hoeveelheden te verdubbelen. Serveer er een mihoen-mangosalade bij (kijk voor het recept op www.ah.nl).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.