bewaar
Tuinerwtensoep met kokos
Tuinerwtensoep met kokos
bewaar

Tuinerwtensoep met kokos

Een heerlijke soep voor iedereen met veel trek, maar weinig tijd.

15 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 ml

water

1 bosje

bosui

1 tl

kokosolie

1 kg

diepvries tuinerwten

400 ml

kokosmelk

½

groentebouillontablet

1

citroen

15 g

verse basilicum

15 g

verse koriander

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een heerlijke soep voor iedereen met veel trek, maar weinig tijd.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur. Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan. Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillontablet en het kokende water toe. Breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat op hoog vuur 3 min. koken.

2

Neem de pan van het vuur. Pers de citroen uit. Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en pureer de soep met een staafmixer tot hij superglad is. Schep de soep in diepe borden, besprenkel met wat olie en bestrooi met de rest van de kruiden.

tip

kookstaptipIn plaats van 1 kg diepvriestuinerwten kun je ook 2 pakken diepvriestuinerwten van 450 g gebruiken.

variatietipIn plaats van bosui kun je ook gewone uien gebruiken, deze moet je alleen een paar minuten langer fruiten.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.