bewaar
Zalm met basilicum en krieltjes
Zalm met basilicum en krieltjes
bewaar

Zalm met basilicum en krieltjes

30 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

700 g

krieltjes

500 g

sperziebonen

500 g

broccoli

125 ml

crème fraîche

1 zakje

verse basilicum

4

zalmmoten

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan of braadpan en bak de krieltjes hierin in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Meng de sperziebonen met de broccoli en kook deze in 5-7 minuten beetgaar. Maal de crème fraîche met de olijfolie, het basilicum, zout en peper fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Wrijf de zalmmoten in met zout, peper en kwast ze in met olie. Verhit een grillpan of koekenpan. Gril of bak de zalmmoten in 2-3 minuten aan iedere zijde mooi bruin. Serveer de zalm naast de groenten, schenk de basilicumsaus ernaast. Geef de krieltjes erbij.

tip

algemeenDe basilicumsaus is ook heerlijk bij pasta of kipfilet.