bewaar
Peperbiefstuk met geroosterde ui
Peperbiefstuk met geroosterde ui
bewaar

Peperbiefstuk met geroosterde ui

35 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

4 takjes

tijm

2 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

zwarte peperkorrels

2 theelepels

chilipoeder

1 eetlepel

zeezout

4

biefstukken

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud 750 ml), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Pel de uien en snijd ze tot aan de onderkant kruiselings in. Zet de uien naast elkaar in een kleine ovenschaal. Steek de takjes tijm erin en sprenkel de olijfolie erover. Wrijf de peperkorrels met de chilipoeder in een vijzel tot een grof mengsel. Strooi een theelepel van dit pepermengsel met wat zeezout over de uien. Rooster de uien in de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Doe de rest van het pepermengsel in een diep bord en druk de biefstukken er met één kant in. Verhit de boter in een koekenpan en leg de biefstukken met de peperkant erin. Bak de biefstukken in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Het vlees mag van binnen nog rood of rosé zijn. Leg de biefstukken op warme borden en strooi er wat zout over. Zet de geroosterde uien ernaast. Lekker met aardappelsalade en veldsla.