Ge­gril­de nec­ta­ri­ne met fram­bo­zen

(12) waardeer
nagerecht 4 personen
3 12

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan
  • staafmixer of keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de grillpan. Halveer de nectarines, bestrijk de opengesneden zijden heel dun met olie en gril de nectarines 1 minuut met de opengesneden zijde naar beneden. Bestrooi de gegrilde kant van de nectarines meteen met poedersuiker. Pureer de frambozen (houd enkele frambozen achter voor garnering) en de rosé of appelsap met een staafmixer of in de keukenmachine. Of druk de frambozen met de achterkant van een lepel of in een vijzel fijn en roer daarna het vocht erdoorheen. Druk de frambozensaus eventueel door een zeef om de pitjes te verwijderen. Verdeel de frambozensaus over vier schaaltjes enleg in elk schaaltje 2 gegrilde nectarinehelften. Garneer het toetje met de achtergehouden frambozen. Lekker met ijs.

Tip:

De nectarines kunnen ook op de barbecue worden gegrild.

video

Nec­ta­ri­nes gril­len op de bar­be­cue

instructievideo - 00:25 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.