bewaar
Pastasalade met tonijn & mosterd-mayodressing
Pastasalade met tonijn & mosterd-mayodressing
bewaar

Pastasalade met tonijn & mosterd-mayodressing

Maaltijdsalade die je al in een halfuurtje op tafel hebt.

25 min. bereiden
433waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

pipe rigate

2

middelgrote eieren

500 g

verse sperziebonen

370 g

tonijnstukken in water

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

½ el

Franse mosterd

3 el

mayonaise

1 teen

knoflook

Maaltijdsalade die je al in een halfuurtje op tafel hebt.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Kook de eieren in ca. 8 min hard. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim water met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat het kookproces stopt en de boontjes mooi groen blijven.

2

Laat de tonijn en ansjovisfilets uitlekken. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, peper en eventueel zout. Pers de knoklook erboven. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Snijd de olijven in stukjes en schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade.