bewaar
Lentesoep met ciabatta
Lentesoep met ciabatta
bewaar

Lentesoep met ciabatta

Goedgevulde maaltijdsoep voor snelle, doordeweekse dagen.

25 min. bereiden
2 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

aardappel

2

worteltjes

1

tomaat

3 el

traditionele olijfolie

1

tuinkruidenbouillontablet

1 liter

water

100 g

schelpjespasta

1

ciabatta

225 g

diepvries tuinerwten

1 zakje

bosui

100 g

geraspte pittige kaas

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Goedgevulde maaltijdsoep voor snelle, doordeweekse dagen.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaat fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappel, wortelplakjes en de tomaat toe en bak 2 minuten mee.

2

Verkruimel de bouillontablet boven de pan, schenk het water erbij en voeg de pastaschelpjes toe. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes 8 minuten koken. Snijd de ciabtta in sneetjes. Bestrijk intussen de ciabatta dun met de rest van de olie.

3

Rooster de sneetjes in de broodrooster (of in de grillpan) lichtbruin en krokant. Voeg de doperwten aan de soep toe en verwarm de soep nog 2 min. Knip de uitjes boven de soep in smalle ringetjes en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de soep over de kommen of diepe borden. Leg naast elke kom een sneetje ciabatta en bestrooi met de kaas. Serveer de soep direct en zet de rest van de ciabatta apart op tafel.