bewaar
Uiensoep met gegratineerde ciabatta
Uiensoep met gegratineerde ciabatta
bewaar

Uiensoep met gegratineerde ciabatta

Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

600 g

gesneden uien

6 stuks

salade-ui

400 g

Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

3 stuks

runderbouillontablet

1½ liter

water

275 g

verse rundersoepballetjes

1

verse ciabatta

100 g

Italian flakes kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas.

Aan de slag

1

Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.

2

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.

3

Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.

4

Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.