Uiensoep met gegratineerde ciabatta
Bij een uiensoep hoort natuurlijk een broodje met kaas. Ook lekker met Italiaanse kaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el traditionele olijfolie
- 600 g gesneden uien
- 6 stuks salade-uien
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 3 stuks runderbouillontabletten
- 1½ liter water
- 275 g verse rundersoepballetjes
- 1 verse ciabatta
- 100 g Italian flakes kaas
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
- Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
- Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
- Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 7.655 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Uiensoep met gegratineerde ciabatta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiensoep met gegratineerde ciabatta
- 3 el traditionele olijfolie
- 600 g gesneden uien
Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
- 6 stuks salade-uien
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart.
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 3 stuks runderbouillontabletten
- 1½ liter water
Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook.
- 275 g verse rundersoepballetjes
Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
- 1 verse ciabatta
Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 100 g Italian flakes kaas
Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
Verdeel de soep over dekommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.