bewaar
Ananassalade
Ananassalade
bewaar

Ananassalade

Lekker frisse salade voor bij een sneetje geroosterd brood. Of naast een stukje vlees als avondmaal.

15 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ananas

2 el

citroensap

1

vloeibare honing

125 g

mascarpone

8 blaadjes

verse basilicum

1 zakje

vanillesuiker

Dit heb je nodig

  • grillpan

Lekker frisse salade voor bij een sneetje geroosterd brood. Of naast een stukje vlees als avondmaal.

Aan de slag

1

Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan. Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.

2

Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op de borden en druppel de mascarponedressing eroverheen. Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi dit mengsel over de ananassalade. Lauwwarm is deze salade het lekkerst.