bewaar
Citroenpannenkoekjes
Citroenpannenkoekjes
bewaar

Citroenpannenkoekjes

15 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pannenkoekenmix

2

eieren

800 ml

melk

½

citroen

25 g

roomboter

Aan de slag

Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzing op de verpakking met de eieren en melk. Roer er het sap en de geraspte schil van een halve citroen doorheen. Smelt de roomboter (in de magnetron), kwast er een kleine antiaanbakpan mee in en zet die op middelhoog vuur. Gebruik telkens een halve soeplepel beslag om 1 pannenkoekje te bakken. Om de baktijd te verkorten, kun je twee pannen tegelijk gebruiken.

tip

algemeenLekker met vanillesuiker! Maal in de keukenmachine 2 vanillestokjes fijn met 1 kilo kristalsuiker en bewaar dit in een afgesloten pot. Zo heb je een flinke reservevoorraad.