bewaar
Pannenkoekentaart
Pannenkoekentaart
bewaar

Pannenkoekentaart

45 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

1 pak

pannenkoekenmix

800 ml

halfvolle melk

2

eieren

1 tl

kaneel

50 g

boter

½ pot

kersenjam

100 g

hagelslagmix

1 blik

vlaaifruit kersen

Aan de slag

1

Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kaneel erdoor.

2

Smelt een klontje boter in een hete koekenpan en schep er 1 flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de bodem verdeeld wordt. Keer de pannenkoek als het beslag gestold en de onderkant goudbruin is. Bak zo nog meer pannenkoeken, tot het beslag op is. Je hebt dan 10-12 stuks.

3

Leg 1 pannenkoek op een bord en bestrijk met 2 el jam. Leg er 1 pannenkoek bovenop en bestrooi met 2 el hagelslag. Herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een pannenkoek.

4

Verwarm het vlaaifruit 5 min. in een steelpan en schep op de pannenkoekentaart. Bestrooi met nog wat hagelslag en serveer direct. Lekker met slagroom.

tip

Pannenkoeken bakken

Instructievideo - 02:02 min.