bewaar
Gevulde tomaten met ei
Gevulde tomaten met ei
bewaar

Gevulde tomaten met ei

Begin de dag goed met tomaten gevuld met geitenkaas, ei en knapperig broodkruim.

15 min. bereiden
30 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 sneetje

oud witbrood

25 g

geitenkaas 45+

2 el

verse basilicum

4

tomaten

1

rode ui

4

middelgrote eieren

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • laag ovenschaaltje

Begin de dag goed met tomaten gevuld met geitenkaas, ei en knapperig broodkruim.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Rasp de geitenkaas. Snijd de basilicum in fijne reepjes. Snipper de ui heel fijn. Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten met een theelepel uit. Bestrooi de binnenkant van de tomaat met peper en eventueel zout en laat de tomaten 5 min. omgekeerd op keukenpapier uitlekken.

3

Verkruimel de sneetjes brood (met korst!) in de keukenmachine heel fijn. Meng het broodkruim met de ui, basilicum en de geraspte kaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout.

4

Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met wat keukenpapier en zet ze in het ingevette ovenschaaltje. Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei in de tomaat glijden. Bedek het ei met een dikke laag broodkruim. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de tomaten in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

tip

combinatietipLekker met versgeroosterd brood.