bewaar
Frisse limoenjelly met basilicum
Frisse limoenjelly met basilicum
bewaar

Frisse limoenjelly met basilicum

20 min. bereiden
2 uur wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 blaadjes

witte gelatine

3

limoenen

1 zakje

verse basilicum

1 theelepel

olijfolie met basilicum

100 g

suiker

Dit heb je nodig

  • puddingvormpjes (à 150 ml)

Aan de slag

Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Breng 400 ml water met de suiker aan de kook. Knijp de gelatine uit, neem het suikerwater van het vuur en los hierin de gelatine op. Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen, tot het lobbig begint te worden. Snijd de basilicum in ragfijne reepjes. Roer de fijngesneden basilicum door het lobbige gelatinemengsel. Zo zakt de basilicum straks niet naar de bodem van de puddinkjes. Vet de vormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover. Laat de jelly in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven. Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk te storten. Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de jelly uit elk vormpje glijden.