Roergebakken sperziebonen met bacon

Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 700 g panklare krieltjes
- 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
- 1 ui (in halve ringen)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 mespunt gedroogde tijm
- 350 g bakbacon dikke plakken (in reepjes)
- 250 g romaatjes (gehalveerd)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote koekenpan 2 el olie en margarine verhitten. Krieltjes toevoegen en 10 min. afgedekt bakken. Krieltjes vervolgens 10-12 min. zonder deksel bakken. Sperziebonen in pan met ruim kokend water met zout 3 min. koken, afgieten en laten uitlekken. In wok rest van olie verhitten en ui 2 min. bakken. Sperziebonen, oregano en tijm toevoegen en 3 min. meebakken. Bacon toevoegen en 2 min. meebakken. Romaatjes door sperziebonen scheppen, even goed doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Sperziebonenschotel serveren met gebakken krieltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 43 g
- vet 20 g