Ge­pof­te aard­ap­pels met ma­kreel en tuin­bo­nen­sa­la­de

(25) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron (700 Watt) in 12 min. bijna gaar laten worden. Aardappels in theedoek verpakken en 10 min. laten nagaren. Intussen pan met water met 1/2 tl zout aan de kook brengen en hierin tuinbonen in 5 min. beetgaar koken. Tuinbonen afgieten, laten uitlekken en mengen met paprikareepjes en 2 bosuitjes. Salade op smaak brengen met 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, en zout en peper. Van makreel vel en graten verwijderen en makreel in grote stukken verdelen. Vis, hüttenkäse, 1 bosuitje en 1 tl citroensap mengen en op smaak brengen met zout en peper. Aardappels opensnijden en bedruppelen met rest van olijfolie. Aardappels serveren met tuinbonensalade en makreel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het voorjaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.