bewaar
Gevulde courgette met geitenkaas en tomatensaus
Gevulde courgette met geitenkaas en tomatensaus
bewaar

Gevulde courgette met geitenkaas en tomatensaus

Courgette uit de oven met een knapperige vulling van geitenkaas, ui en tijm. Lekker met rijst met tomatensaus.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

zilvervliesrijst

1

rode ui

2

courgettes

2 sneetjes

oud bruinbrood

1 tl

gedroogde tijm

150 g

zachte geitenkaas

200 ml

tomatenblokjes

2 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Courgette uit de oven met een knapperige vulling van geitenkaas, ui en tijm. Lekker met rijst met tomatensaus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Was de courgettes, verwijder de uiteinden en halveer. Hol de courgettes uit (zaadlijsten worden niet gebruikt). Snijd de korstjes van het brood en (evt. in keukenmachine) verkruimelen.

2

Prak de broodkruimels, tijm en de helft van de uien met een vork door de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Vul de courgettes met het geitenkaasmengsel en druk stevig aan.

3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de courgette op de bakplaat in de oven in 30 min. gaar.

4

Verwarm intussen de tomatenblokjes met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden en schenk de tomatensaus erover. Leg de courgette ernaast.