bewaar
Gegratineerde venkel
Gegratineerde venkel
bewaar

Gegratineerde venkel

10 min. bereiden
20 min. wachten
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

venkelknollen

3 el

traditionele olijfolie

15 g

verse dille

25 g

pijnboompitten

100 g

Grana Padano kaasflakes

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en snijd de knollen vervolgens in kwarten. Leg de stukken venkel met de snijkanten naar boven in de ingevette schaal.

2

Druppel de olijfolie erover en bestrooi de venkel met peper en dille. Verdeel de pijnboompitten en de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de venkel in ca. 20 minuten licht kleuren en gaar worden. Lekker bij gegrilde kip.

tip

algemeenSoms zitten er aan de venkelknollen nog fijne takjes groen. Deze zijn mooi - en lekker - om op het laatst als garnering over een gerecht te strooien.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.