bewaar
Eipotje met rucola
Eipotje met rucola
bewaar

Eipotje met rucola

Ontbijt? Brunch? Als ontbijtje? Dit gezonde gerechtje kan áltijd.

10 min. bereiden
15 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote eieren

4 el

verse slagroom

15 g

rucola

1 el

Grana Padano kaasflakes

8

soepstengels

Dit heb je nodig

  • eenpersoonsovenschaaltje

  • braadslee of ovenschaal (30 x 35 cm)

Ontbijt? Brunch? Als ontbijtje? Dit gezonde gerechtje kan áltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaaltjes in. Verdeel de slagroom over de ovenschaaltjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek boven elk schaaltje een ei.

2

Zet de schaaltjes in een braadslede of grote ovenschaal en schenk er tot 1,5 cm onder de rand van de schaaltjes heet water bij. Bak de eieren in de voorverwarmde oven in 10-15 minuten gaar.

3

Zet de schaaltjes op 4 borden en verdeel er de rucola en de kaas over. Geef de soepstengels erbij.