bewaar
Kipfilet in pittige tomatensaus
Kipfilet in pittige tomatensaus
bewaar

Kipfilet in pittige tomatensaus

30 min. bereiden
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kipfilets

1 eetlepel

sambal badjak

1 blikje

tomatenpuree

250 ml

kippenbouillon

2 eetlepels

gembersiroop

3 eetlepels

olie

1 grote

ui

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

donkere basterdsuiker

Aan de slag

Wrijf de kipfilets in met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de filets rondom bruin. Leg de kip op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Voeg de basterdsuiker, sambal en tomatenpuree toe en bak het uimengsel nog 2 minuten. Voeg al roerend de kippenbouillon en gembersiroop toe en breng dit op matig vuur aan de kook. Leg de kipfilets in de saus en laat ze (zonder deksel op de pan) in nog 10-15 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer de filets regelmatig. Lekker met pandanrijst en roergebakken paksoi.