bewaar
Penne met rundvlees en venkel
Penne met rundvlees en venkel
bewaar

Penne met rundvlees en venkel

30 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

vleestomaten

2

venkelknollen

300 g

penne rigate

4 eetlepels

vloeibare margarine

1 schaal

runderreepjes

2 theelepels

aardappelzetmeel

100 g

gorgonzola

Aan de slag

Water koken. Vleestomaten kruislings insnijden en onderdompelen in kokend water. Velletjes verwijderen en tomaten in stukjes snijden. Harde delen van venkel verwijderen. Venkel wassen en in plakjes snijden. Penne koken volgens aanwijzing op verpakking. In tussentijd helft margarine in pan verhitten, tomaten, venkel en zout toevoegen. Venkel in 15 min. met deksel op pan gaarsmoren. In koekenpan rest van margarine verhitten. Runderreepjes bestrooien met peper en bruin en gaar bakken. Aardappelzetmeel losroeren met 1 el water en door venkelmengsel roeren. Gorgonzola toevoegen en laten smelten. Pasta op borden scheppen. Venkelmengsel erover verdelen en runderreepjes er bovenop leggen.