bewaar
Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok
Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok
bewaar

Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok

20 min. bereiden
30 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

1

ei

3 eetlepels

paneermeel

½ zakje

geraspte belegen kaas

½ duobakje

hamreepjes

200 ml

tomatensaus

3

tomaten

4 eetlepels

olijfolie

2

rode uien

500 g

bloemkoo,l

Dit heb je nodig

  • wok

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper naar smaak. Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen. Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren. Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen. Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 min. bruin en gaar bakken. In wok 2 el olie verhitten. Ui en bloemkool 3 min. roerbakken. Resterende tomatensaus en 3-4 el water toevoegen. Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 min. gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen. Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.