bewaar
Linzenstoofpotje met bacon
Linzenstoofpotje met bacon
bewaar

Linzenstoofpotje met bacon

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

bacon

300 g

prei

1 zakje

peen julienne

2 stengels

bleekselderij

1 blik

linzen

1 eetlepel

scherpe mosterd

2

tomaten

½ eetlepel

gedroogde Provençaalse kruiden

Aan de slag

In hapjespan plakjes bacon op matig vuur knapperig en bruin bakken. Bacon op keukenpapier leggen. In achtergebleven baconvet prei, peenjulienne en bleekselderij 3 min. roerbakken. Linzen met vocht, mosterd, tomaten en kruiden erdoor scheppen. Scheut water en zout en peper naar smaak toevoegen. Linzen met groenten afgedekt nog 10 min. zachtjes laten stoven.Linzenstoofpotje over twee diepe borden verdelen en plakken bacon erop leggen. Lekker met extra mosterd en donker brood.