Linzenstoofpotje met bacon
365 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 g
300 g
1 zakje
2 stengels
1 blik
1 eetlepel
2
½ eetlepel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 nr. 01 - Lekker gewoon
In hapjespan plakjes bacon op matig vuur knapperig en bruin bakken. Bacon op keukenpapier leggen. In achtergebleven baconvet prei, peenjulienne en bleekselderij 3 min. roerbakken. Linzen met vocht, mosterd, tomaten en kruiden erdoor scheppen. Scheut water en zout en peper naar smaak toevoegen. Linzen met groenten afgedekt nog 10 min. zachtjes laten stoven.Linzenstoofpotje over twee diepe borden verdelen en plakken bacon erop leggen. Lekker met extra mosterd en donker brood.
Linzenstoofpotje met bacon

hoofdgerecht
2 personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan plakjes bacon op matig vuur knapperig en bruin bakken. Bacon op keukenpapier leggen. In achtergebleven baconvet prei, peenjulienne en bleekselderij 3 min. roerbakken. Linzen met vocht, mosterd, tomaten en kruiden erdoor scheppen. Scheut water en zout en peper naar smaak toevoegen. Linzen met groenten afgedekt nog 10 min. zachtjes laten stoven.Linzenstoofpotje over twee diepe borden verdelen en plakken bacon erop leggen. Lekker met extra mosterd en donker brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
100 g bacon
300 g prei
1 zakje peen julienne
2 stengels bleekselderij
1 blik linzen
1 eetlepel scherpe mosterd
2 tomaten
½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden




