bewaar
Penne met gerookte zalm
Penne met gerookte zalm
bewaar

Penne met gerookte zalm

De scheut cognac geeft body aan deze saus. De smaak wordt er rijker, voller en intenser van. Proef maar!

20 min. bereiden
309waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

penne

1

ui

15 g

verse peterselie

3 el

traditionele olijfolie

200 g

gerookte zalmsnippers

100 ml

cognac

200 ml

verse slagroom

50 g

ongezouten roomboter

225 g

verse pastasaus napolitana

De scheut cognac geeft body aan deze saus. De smaak wordt er rijker, voller en intenser van. Proef maar!

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.

2

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de uit hierin totdat deze glazig ziet. Voeg nu de zalmsnippers, cognac en slagroom toe en breng de saus op een laag vuur zachtjes aan de kook. Roer er vervolgens de boter door. Voeg de pastasaus toe en roer deze langzaam door de saus tot deze mooi roze kleurt.

3

Voeg de pasta toe aan de saus en warm deze voorzichtig omscheppend goed door. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Strooi de peterselie over het gerecht.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.