bewaar
Aardappelkoekjes met zalm
Aardappelkoekjes met zalm
bewaar

Aardappelkoekjes met zalm

25 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

vastkokende aardappels

½

ui

1

ei

2 eetlepels

olie

4 eetlepels

halvanaise

1 zakje

verse dille

1 blikje

rode zalm

Dit heb je nodig

  • theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

Aardappels schillen, grof raspen en met schone theedoek droogdeppen. Ui fijn snijden. Aardappelrasp, ui, ei, zout en peper in kom mengen. In koekenpan olie verhitten. Van aardappelmengsel 4 grote aardappelkoeken bakken. Porties platdrukken en aan beide kanten knapperig en bruin bakken. Dille fijn knippen, 4 takjes achterhouden voor garnering. Halvanaise met fijngehakte dille mengen. Zalm laten uitlekken en vel en graatjes verwijderen. Op vier borden aardappelkoekjes leggen en halvanaise erover verdelen. Zalm hierop leggen en met takje dille garneren.