Ribeye met spruitjes en amandel

Advertentie
Ingrediënten
- 4 el traditionele olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
- 1 ui
- 200 g gesneden champignons
- 2 ribeye
- 450 g diepvries spruitjes
- 100 g ongebrande amandelen
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelschijfjes gaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak de ui 3 min., voeg na 1 min. de champignons toe en bak mee.
- Neem het ui-champignonmengsel uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ribeyes aan iedere kant 2-3 min. op hoog vuur bruin. Verwarm op het laatste moment het ui-champignonmengsel nog even mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet af. Hak de amandelen grof. Schep de spruitjes en amandelen door elkaar. Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over borden. Leg het vlees ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Ribeye met spruitjes en amandel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ribeye met spruitjes en amandel
- 2 el traditionele olijfolie
- 700 g aardappelschijfjes
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aardappelschijfjes gaar.
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g gesneden champignons
Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een andere pan en bak de ui 3 min., voeg na 1 min. de champignons toe en bak mee.
- 2 ribeye
Neem het ui-champignonmengsel uit de pan en bak in de achtergebleven olie de ribeyes aan iedere kant 2-3 min. op hoog vuur bruin.
Verwarm op het laatste moment het ui-champignonmengsel nog even mee. Breng het vlees op smaak met peper en zout.
- 450 g diepvries spruitjes
- 100 g ongebrande amandelen
Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet af. Hak de amandelen grof. Schep de spruitjes en amandelen door elkaar.
Snijd het vlees in plakken. Verdeel de aardappelpartjes en spruitjes over borden. Leg het vlees ernaast.