bewaar
Aardappel-koolkoekjes met camembert
Aardappel-koolkoekjes met camembert
bewaar

Aardappel-koolkoekjes met camembert

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

6 eetlepels

olijfolie

300 g

spitskool

550 g

aardappelpuree

3

tomaten

125 g

camembert

1 eetlepel

witte-wijnazijn

75 g

rucola slamelange

2 struikjes

witlof

1

appel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • lage ovenschaal

Aan de slag

In koekenpan met antiaanbaklaag ui in 1 el olie fruiten. Spitskool toevoegen en 3 min. al omscheppend meebakken. Kool door aardappelpuree mengen, op smaak brengen met zout en peper en van mengsel 12 platte koekjes vormen. Ovengrill voorverwarmen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin aardappelkoekjes in 2 porties aan beide zijden in 2-3 min. goudbruin bakken. Spitskoolkoekjes uit pan nemen en in ovenschaal leggen. Tomaat en camembert over koekjes verdelen, onder grill schuiven en 5 min. grillen. Intussen in kommetje 3 el olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. In schaal rucolasla mengen met witlof, appel en dressing en bij aardappelkoekjes serveren.

algemeenSnijd bruine, beurse en groene plekjes en uitlopers in aardappels goed weg. Ze duiden op solanine: een stof die in grote hoeveelheden niet gezond is voor mensen.