bewaar
Lamslapjes met saffraan en kikkererwten
Lamslapjes met saffraan en kikkererwten
bewaar

Lamslapjes met saffraan en kikkererwten

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 envelopje

saffraan

3 eetlepels

olijfolie

100 g

gedroogde abrikozen

1 blik

tomatenblokjes

1 blik

kikkererwten

400 g

lamslapjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Saffraandraadjes 5 min. weken in 2 el water. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en hierin abrikozen op laag vuur bakken. Tomatenblokjes inclusief vocht en saffraan toevoegen en geheel aan de kook brengen, op smaak brengen met zout en peper. Tomatenmengsel op laag vuur 10 min. laten sudderen, laatste 5 min. kikkererwten erdoor roeren en meeverwarmen. Intussen grillpan verhitten. Lamsvlees met rest van olie insmeren en in 2 min. per zijde op hoog vuur gaargrillen. Lamsvlees met zout en peper bestrooien. Kikkererwten met saus over vier borden verdelen en lamsvlees ernaast leggen. Lekker met brood.