Ingrediënten
4 personen
1
ui
2 eetlepels
olijfolie
2
aubergines
1 stengel
bleekselderij
½ zakje
pijnboompitten
1 blik
gepelde tomaten
2 eetlepels
witte-wijnazijn
1 theelepel
suiker
1 eetlepel
kappertjes
2 eetlepels
zwarte olijven zonder pit
½ zakje
verse basilicum
Aan de slag
In hapjespan ui in olie 1 min. bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min. zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.
Auberginestoofpotje met bleekselderij

bijgerecht
null personen
165 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In hapjespan ui in olie 1 min. bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min. zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 aubergines
1 stengel bleekselderij
½ zakje pijnboompitten
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels witte-wijnazijn
1 theelepel suiker
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
½ zakje verse basilicum