bewaar
Auberginestoofpotje met bleekselderij
Auberginestoofpotje met bleekselderij
bewaar

Auberginestoofpotje met bleekselderij

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

1

ui

2 eetlepels

olijfolie

2

aubergines

1 stengel

bleekselderij

½ zakje

pijnboompitten

1 blik

gepelde tomaten

2 eetlepels

witte-wijnazijn

1 theelepel

suiker

1 eetlepel

kappertjes

2 eetlepels

zwarte olijven zonder pit

½ zakje

verse basilicum

Aan de slag

In hapjespan ui in olie 1 min. bakken. Aubergine en bleekselderij toevoegen en 5 min. zachtjes bakken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren en op bord iets laten afkoelen. Tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door auberginemengsel roeren en geheel zonder deksel ca. 10 min. zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Auberginemengsel laten afkoelen tot lauwwarm. Van basilicum enkele blaadjes apart houden voor garnering, rest fijnsnijden. Basilicum door aubergine roeren en blaadjes erover strooien. Lekker bij gebakken vis of 'groot vlees' als rollade, varkensfilet of kalkoenfilet.