Toetje met stoofpeer

Zoek je een leuk toetje met stoofpeer? Ga voor dit eenvoudige, stijlvolle (en vooral smaakvol) bordje met stoofpeer, vanille-ijs en amandel.

175 kcal

15 min. bereiden, 1 uur 15 min. wachten

4.8/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

2005 nr. 10 - Heerlijk herfst!

september 2024 - september 2024

Aan de slag

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe de wijn met het water, de suiker, peperkorrels, rozemarijn, kaneelstokje en kardemom in een pan. Breng aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Doe de peren in de pan en laat 45-60 min. op laag vuur garen. Laat 10 min. afkoelen in de pan.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de amandel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Haal de peren uit de pan en zet de pan op het vuur. Laat het kookvocht in 15 min. op hoog vuur inkoken tot een siroop.

  4. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Leg de peren op een bord en giet wat siroop op en om elke peer. Schep er een grote bol ijs op en bestrooi met het amandelschaafsel.

Wat vond je van dit recept?

Toetje met stoofpeer

Zoek je een leuk toetje met stoofpeer? Ga voor dit eenvoudige, stijlvolle (en vooral smaakvol) bordje met stoofpeer, vanille-ijs en amandel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig