bewaar
Varkenshaasjes met gebakken appel
Varkenshaasjes met gebakken appel
bewaar

Varkenshaasjes met gebakken appel

Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker.

30 min. bereiden
296waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

varkenshaas

2 el

grove Zaanse mosterd

4 plakken

Coburger ham

50 g

ongezouten roomboter

2

jonagold appels

2 el

witte basterdsuiker

100 ml

witte wijn

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker.

Aan de slag

1

Halveer het vlees. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees met de mosterd en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak ham.

2

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels. Snijd de appels in 8 plakken van ongeveer dezelfde dikte. Strooi de suiker op een bord en druk de appelplakken erin.

4

Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2-3 min. per kant in delen goudbruin bakken. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm.

5

Blus het bakvet in de pan af met de wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd.

6

Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord. Druppel de jus erover en bestrooi met peper.