bewaar
Romige vanillevla met pruimencompote
Romige vanillevla met pruimencompote
bewaar

Romige vanillevla met pruimencompote

50 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

gewelde pruimen zonder pit

100 ml

(versgeperst) sinaasappelsap

250 ml

versgezette Earl Grey-thee

1 tl

gemberpoeder

250 ml

volle melk

250 ml

slagroom

1

vanillestokje

6

eieren

75 g

suiker

2 tl

maizena

Dit heb je nodig

  • handmixer

Aan de slag

In pan pruimen met sinaasappelsap, thee en gemberpoeder aan de kook brengen en 10-15 min. zacht laten sudderen tot meeste vocht is opgenomen. Laten afkoelen. In pan met dikke bodem melk met room en vanillestokje op zacht vuur tegen de kook aan brengen en 10 min. heel zacht laten trekken. Vanillestokje uit melk nemen en met mes zwarte zaadjes eruit schrapen. Zaadjes weer door melk roeren. In kom eidooiers, suiker en maizena met handmixer of garde in 5-6 min. tot crèmekleurige en romige massa kloppen. Kom in pan boven net niet kokend water hangen en al kloppend met mixer scheutje voor scheutje melkmengsel toevoegen. Blijven kloppen tot dikke, gebonden vla ontstaat. Vla laten afkoelen, regelmatig doorroeren. Vla en pruimencompote in aparte schalen serveren.