Aardappelblokjes met abdijkaas

bijgerecht
4 personen
2
7
Advertentie
Ingrediënten
- 2 el zoetzure paprikareepjes ((uit pot), fijngesneden)
- 1 el kappertjes (potje 100 g)
- 200 g abdijkaas (bijv. pere joseph)
- 225 g voorgekookte aardappelblokjes
- 20 g boter
- 2 tl karwijzaad
Keukenspullen
- gourmetstel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng de paprika in een kom met de kappertjes. Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in plakken van een 1/2 cm dik.
- Doe de aardappelblokjes in een kommetje.
- Verhit 5 g boter per gourmetpannetje en bak de aardappelblokjes rondom bruin. Bestrooi elke pannetje met een 1/2 tl karwijzaad en dek af met een plakje kaas. Zet de pannetjes onder de gourmetgrill en laat de kaas smelten. Verdeel het paprikamengsel over de pannetjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten