Marshmallow-fruitfondue met mascarpone

nagerecht
4 personen
3
14
Advertentie
Ingrediënten
- ½ pak zomerfruit (of bosvruchtenmix (diepvries, a 300 g))
- 1 zak marshmallows (285 g)
- 125 g mascarpone (of 125 ml crème fraîche)
- 2 eetlepels citroensap (of fruitlikeur bijv. crème de cassis (slijter))
Keukenspullen
- chocoladefonduepotje of vuurvast schaaltje
- staafmixer of keukenmachine
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Fruit volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Marshmallows met natgemaakt mes in stukken snijden (of met keukenschaar knippen). Fruit in keukenmachine of met staafmixer pureren. In caquelon of vuurvaste schaal puree mengen met mascarpone en marshmallows. Op zeer laag vuur mascarponemengsel zachtjes verwarmen, tot marshmallows zijn gesmolten en smeuïge massa is ontstaan. Citroensap of likeur naar smaak erdoor roeren. Fondue eventueel overdoen in speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en op rechaud op tafel zetten.
- Om te dippen: - aardbeien (met kroontje) - kersen (aan steeltje) - stukjes banaan (met citroensap besprenkeld) - partjes appel of peer (met citroensap besprenkeld) - pitloze druiven - stukjes lange vinger - brosse koekjes zoals botertongen of kokoskoekjes - blokjes cake of muffin - blokjes suikerbrood of krentenbrood.
Tip:
Dit dessert kan ook gemaakt worden met gepureerde kersen uit een pot. Als de fondue niet goed bindt, roer er dan een papje van 1-2 el maïzena met wat water of fruitlikeur doorheen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 64 g
- vet 15 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten