Roséfondue met brie en gruyère

hoofdgerecht
4 personen
2
16
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g gruyère (kaas)
- 300 g roombrie
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge rosé
- 2 el maizena
- 2 el calvados (Gall&Gall)
Keukenspullen
- kaasfonduepan (caquelon) met rechaud
- fonduevorken
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Gruyère raspen, brie ontkorsten en in stukjes snijden. Knoflook pellen en boven fonduepan uitpersen. Rosé in pan schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien, geraspte kaas en vervolgens brieblokjes in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in calvados. Maizenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
- Om te dippen: - wit stokbrood - in de schil gekookte krieltjes - beetgare sperziebonen - rolletjes van dungeschaafde courgette - kleine rauwe champignons - ongeschilde partjes appel (met citroensap besprenkeld).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 6 g
- vet 51 g
Ook te zien in
Kookboek: Verrassend fonduen en gourmetten