bewaar
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
bewaar

Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1

sinaasappel

1 stengel

sereh

1 theelepel

zwarte peperkorrels

4 eetlepels

honing

2

eendenborstfilets

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • fonduepan met olie

  • fonduevorken

Aan de slag

Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen. Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken. Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan). In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren. Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop. Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden. Plakjes in kom omscheppen met marinade. Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 min. bruinbakken. Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.

tip

algemeenAlternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.