bewaar
Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt
Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt
bewaar

Gegrilde zeewolf met tuinbonenpuree en munt

35 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

450 g

tuinbonen

500 g

krielaardappels

2

sjalotten

1 eetlepel

witte wijn

250 g

romaatjes

3 eetlepels

olijfolie extra vierge

½ zakje

verse munt

1 eetlepel

citroensap

600 g

zeewolffilet

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Grijs velletje van tuinbonen verwijderen. Krielaardappels in 20 min. gaarkoken. Sjalot met witte wijn omscheppen. Romaatjes met 1 el olie en zout en peper naar smaak met sjalot mengen. Muntblaadjes van takjes afplukken. Tuinbonen 2 min. koken, in vergiet laten uitlekken en met staafmixer of in keukenmachine met munt en 1 el olie tot grove puree malen. Met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Grillpan verhitten. Vis droogdeppen, met olie insmeren en met zout en peper bestrooien. Zeewolf in ca. 5-7 min. goudbruin grillen, halverwege keren. Tuinbonenpuree over vier warme borden verdelen, zeewolf erbovenop leggen en tomaatjes met dressing eromheen scheppen. Krielaardappels met boter omscheppen en in aparte schaal opdienen.