bewaar
Kippenbouten in bier
Kippenbouten in bier
bewaar

Kippenbouten in bier

55 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

kippenbouten

6 eetlepels

olijfolie

1 flesje

bier

2 plakken

ontbijtkoek

½ eetlepel

gedroogde rozemarijn

1 kilo

vastkokende aardappels

2 pakken

rode kool met appel

Aan de slag

In braadpan kippenbouten in helft van olie aan beide kanten bruinbakken. Bier langs rand van pan erbij schenken. Ontbijtkoek en rozemarijn toevoegen en kippenbouten afgedekt in ca. 40 min. zachtjes gaarstoven. Deksel van pan nemen en saus iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen aardappels onder stromend water schoonboenen en in partjes snijden. In wok of grote koekenpan rest van olie verhitten en aardappelpartjes op matig vuur rondom goudbruin en gaarbakken, regelmatig omscheppen. Rodekool verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Kippenbouten serveren met aardappelpartjes en rodekool.

algemeenprijs per persoon 2.00 (in september 2005)