bewaar
Runderbraadworst met in bier gestoofde zuurkool
Runderbraadworst met in bier gestoofde zuurkool
bewaar

Runderbraadworst met in bier gestoofde zuurkool

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappels

100 g

boter

1

ui

1 zak

zuurkool naturel

150 ml

bier

1

laurierblad

4

runderbraadworsten

4 el

grove mosterd

Aan de slag

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 min. gaarkoken. In hapjespan 50 g boter verhitten en ui 3 min. zachtjes bakken. Zuurkool, bier, laurierblad en zout en peper naar smaak toevoegen. Zuurkool op laag vuur ca. 20 min. stoven. In braadpan 50 g boter verhitten en braadworsten op matig vuur in 15 min. rondom bruin en gaar bakken. Uit pan nemen en worsten in plakjes snijden. Aardappels afgieten en even laten uitdampen. Zuurkool en aardappels over vier borden verdelen, braadworst erbij leggen en wat grove mosterd ernaast scheppen.