bewaar
Pasteitjes met zalmragout
Pasteitjes met zalmragout
bewaar

Pasteitjes met zalmragout

25 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

2 dozen

pasteibakjes

800 g

sperziebonen

1 dunne

prei

2 blikjes

roze zalm

75 g

boter

75 g

bloem

1 pot

visfond

1 pakje

roomkaas met bieslook

Aan de slag

Oven op 160 °C voorverwarmen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. beetgaar koken. Deksels van pasteibakjes lossnijden en pasteitjes in oven volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Prei schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. Zalm laten uitlekken, graatjes en velletjes verwijderen en met vork zalm losmaken. In sauspan boter smelten. Bloem erdoor roeren en al roerende nog 1 min. zachtjes bakken. Visfond erbij schenken en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Roomkaas toevoegen en mengen. Zalm en prei erdoor scheppen. Ragout met zout en peper op smaak brengen. Pasteibakjes over vier borden verdelen, ragout erin en erover scheppen en afdekken met dekseltjes. Met sperziebonen serveren.