bewaar
Pakketje van zeewolf
Pakketje van zeewolf
bewaar

Pakketje van zeewolf

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

½

courgette

½ zakje

verse basilicum

300 g

zeewolffilet

1

sinaasappel

25 g

koude roomboter

50 ml

droge vermout (bijv. Noilly Prat, slijter)

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Oven (met bakplaat erin) voorverwarmen op 200 °C. Courgette in de lengte halveren en in zeer dunne plakjes snijden of schaven. 2 stukken bakpapier van 50 cm dubbelvouwen en opengevouwen op werkvlak leggen. Courgetteplakjes aan een kant tegen vouwnaad leggen. Basilicum grof scheuren boven courgette en stuk zeewolf erop leggen. Bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil raspen of sinaasappel dik schillen en 4 dunne plakjes afsnijden (rest van vrucht wordt niet gebruikt). Boter in kleine blokjes snijden en met sinaasappelrasp of -plakken over vis verdelen. Vermout over vis sprenkelen. Pakketjes dichtvouwen en naast elkaar op warme bakplaat leggen. Bakplaat in midden van oven plaatsen, vis en groenten in ca. 10 min. gaar laten worden (het papier wordt lichtbruin en gaat bol staan). Pakketjes met twee spatels op warme borden leggen en pas aan tafel openmaken. Lekker met kruimige aardappels of pilavrijst.

tip

algemeenOok geschikt als tussengerecht bij een uitgebreider menu. Maak er dan 4 kleine pakketjes of buideltjes van.