bewaar
Geroosterde drumsticks met aardappelsalade
Geroosterde drumsticks met aardappelsalade
bewaar

Geroosterde drumsticks met aardappelsalade

50 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

4 eetlepels

mosterd

5 eetlepels

olie

2 schaaltjes

drumsticks

600 g

vastkokende aardappels

500 g

sperziebonen

½ eetlepel

gedroogde Italiaanse keukenkruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 ºC. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroenrasp mengen met 3 el mosterd, 2 el olie en zout en peper naar smaak. Drumsticks met dit mengsel insmeren en naast elkaar in braadslede leggen. Kip in midden van oven in 35-40 min. goudbruin en gaar roosteren, regelmatig keren. Aardappels schoonboenen en in plakjes snijden. Sperziebonen afhalen en halveren. Aardappels en sperziebonen in weinig water met zout in 8-10 min. beetgaar koken. In slaschaal dressing kloppen van 2 el citroensap, 3 el olie, 1 el mosterd, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Aardappels en sperziebonen afgieten en warm door dressing scheppen. Smaken 15 min. laten intrekken. In bakjes scheppen en drumsticks op aparte schaal ernaast leggen.

algemeenprijs per persoon 2.00 (in juli 2005)