bewaar
Saffraanrisotto
Saffraanrisotto
bewaar

Saffraanrisotto

35 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

kippenbouillon

2 envelopjes

saffraan

2 eetlepels

olijfolie

75 g

boter

1 grote

ui

350 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

50 g

grano padano kaas

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

Bouillon verwarmen en saffraandraadjes erdoor roeren. In braadpan olie met 25 g boter verhitten. Ui erdoor roeren en in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen. Wijn erbij schenken en laten verdampen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig en beetgaar is. Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.

algemeenTraditioneel wordt saffraanrisotto geserveerd bij ossobucco, gesudderde kalfsschenkel met fijne kruiden. Dit is een van de topgerechten uit Milaan. Kalfsentrecote is een goed alternatief.