bewaar
Gestoomde lentegroenten
Gestoomde lentegroenten
bewaar

Gestoomde lentegroenten

35 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ pak

tuinbonen

200 g

snijbonen

200 g

sugar snaps

1 zakje

doperwten

2 sneetjes

oud witbrood

1 eetlepel

olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

1 zakje

verse munt

1

limoen

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

1

Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 min. laten stomen. Tuinbonen, sugarsnaps en doperwten toevoegen en groenten in nog 10-12 min. beetgaar laten stomen. Intussen brood (in keukenmachine) heel fijn verkruimelen. In koekenpan olie verhitten en broodkruim goudbruin bakken. Regelmatig omschudden. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Rasp met fijngesneden munt door broodkruim mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten overdoen in warme schaal. Besprenkelen met 1-2 el limoensap en bestrooien met zout. Broodkruim erover scheppen en garneren met rest van muntblaadjes. Lekker bij lams- of kalfsvlees.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoomde lentegroenten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig